Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 06 mars 11:34

05 mars 16:23, Mord/dråp, Gävle

Anhöriga till en kvinna anmälde på kvällen den 5 mars till polisen att man inte fått kontakt med henne och var oroliga.

Kvinnan var boende norr om Gävle i Norrsundet. 

Inledningsvis fanns inget som tydde på att det kunde misstänkas att ett brott låg bakom att kvinnan inte var avhörd till anhöriga. 

Senare under kvällen åkte en polispatrull till adressen som anhöriga hade angivit för att söka upp kvinnan. Innan besöket på adressen där kvinnan bodde sökte man henne via  telefon och via sms utan att få något svar. 

En kvinna anträffades död på den adress som anhöriga hade uppgivit. Förste polispatrull begärde förstärkning till adressen av tekniker för att utreda om ett brott låg bakom dödsfallet. 

Kvinnan är inte identifierad men anhöriga som har varit orolig för att inte ha fått kontakt med en kvinna på adressen har underrättats om att polisen har anträffat en avliden kvinna. 

Efter att tekniker hade undersökt lägenheten så kontaktades jouråklagare. Jourhavande åklagare beslutade i natt att inleda en förundersökning gällande mord och tog över förundersökningen. 

På morgonen den 6 mars tog Åklagarkammaren i Gävle, chefåklagare Lars Göransson, över förundersökningen. 

Det är ingen gripen i ärendet.

Tips till polisen

Har man uppgifter att lämna till polisen i ärendet eller har gjort iakttagleser ringer man 114 14 eller mailar till polisen se nedan adress. Man hänvisar till mordet i Norrsundet 5 mars.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen