Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

05 mars 18:40, Trafikkontroll, Sorsele

Bevakning av skotertrafiken i Ammarnäs.

Under sportlovets första helg, från lördagen den 2 mars och fram till idag 5 mars, har polisens skoterpatruller kontrollerat skotertrafiken i Ammarnäs.

Under dessa dagar har nykterheten kontrollerats hos 220 skoterförare i området. 

2 personer blåste positivt i polisens sållningsinstrument och misstänks för rattfylleri på skoter.

11 flygande besiktningar på skotrar har utförts.

9 ordningsbot har utfärdats.

2 anmälningar gällande tillåtande av olovlig körning har också upprättats. Det handlar då om vuxna som har låtit barn köra skoter trots att de varken har ålder eller behörighet att köra snöskoter.

Skoterpatrullen vill uppmana vuxna att inte vika ner sig för barns tjat om att få köra. Att de istället ska tänka på att vara goda förebilder och säga nej till det eftersom det inte är tillåtet.

Tipset till vuxna med skoterintresserade barn är att de ska söka upp en motorförening där det finns möjlighet att köra skoter inom inhägnat område.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen