Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 06 mars 13:01

06 mars 07:31, Vapenlagen, Gislaved

Insats efter misstanke om vapen i fastighet.

Polisen hade under tisdagskvällen en insats vid en fastighet i Anderstorp, Gislaved. Polisen misstänkte att en man som var misstänkt för vapenbrott befann sig i huset. Det fanns också misstankar att mannen hade vapen tillgängliga. Tidvis var gatan som passerade utanför den aktuella fastigheten avspärrad för trafik.

Vid klockan 22 tog sig poliser från regionens insatsstyrka in i fastigheten och fick tag i den aktuella mannen. Det gick lugnt tillväga. Mannen, som är i 45-årsåldern, greps misstänkt för vapenbrott. Polisen genomförde en husrannsakan efter gripandet, och mannen anhölls under natten. Under onsdagen kommer husrannsakan att fortsätta i bostaden. Än så länge har inga farliga föremål anträffats.

12:00 Husrannsakan i fastigheten är färdig. Inga skarpa vapen anträffades. Mannen är släppt efter beslut av åklagare.

13:00 Mannen misstänks inte längre för vapenbrott. Däremot anträffades hembränningsutrustning som togs i beslag. Han misstänks för brott mot alkohollagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen