Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

08 mars 07:11, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Norrbotten, ett urval av nattens polisverksamhet

Kl 00:00-07:00

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett antal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

I övrigt:

Kl 00:05 Kalix

Polis ska stoppa en bilist för kontroll, men föraren stannar inte utan kör vidare efter E4. Patrullen följer efter.

Spikmatta läggs ut vid Persön. Föraren kör över spikmattan och bilen stannar.

Föraren, en man i 40-årsåldern, får följa med för provtagning. Han misstänks för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik, brott mot knivlagen, narkotikabrott och för att ej ha stannat på polismans tecken.

Bilen tas i beslag med stöd av trafikbrottslagen 7§ och bärgas från platsen. (Det innebär att fordon som använts vid brott får förklaras förverkat om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet).

Kl 00:23 Porsön, Luleå

Inbrott på universitetet. Någon har tagit sig in i en lokal och föremål saknas.

Polis åker till platsen, men någon misstänkt påträffas inte.  En brottsplatsundersökning genomförs och en anmälan upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen