Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 09 mars 09:19

08 mars 13:25, Misshandel, grov, Eskilstuna

Man anträffad skadad i centrala Eskilstuna.

13:01 Polisen tog emot larm om en misshandel i Gallerian, Eskilstuna.

13:07 Polis var på plats. En person anträffades svårt skadad utanför Gallerian. Skadorna tros ha orsakats av ett vasst föremål. Ambulans kallades till platsen.

Den skadade personen har avförts med ambulans. Polisen söker efter gärningspersoner.

14.20 den skadade personen är en man i 40-årsåldern och han vårdas på sjukhus för allvarliga skador. Efter det inledande utredningsarbetet har nu en förundersökning om försök till mord inletts. En man i 50-årsåldern har gripits i centrala Eskilstuna misstänkt för försök till mord. Den misstänkte förs till polisstationen för förhör och andra utredningsåtgärder såsom bevissäkring och annat.

Polisen har varit i kontakt med flera vittnen till händelsen men det är fortfarande av största vikt att polisen får kontakt med personer som har sett hela eller delar av händelseförloppet på Rademachergatan i närheten av Gallerian. Den som varit i det området strax före klockan 13 ombeds att ta kontakt med polisen på 114 14, ta kontakt med polisen på polisstationen eller kontakta polisen via tipsformuläret på polisen.se

Uppdatering 9/3 kl 09.00:

Den tidigare gripne mannen i 50-årsåldern anhölls under fredagskvällen, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Ärendet är åklagarlett och polisen kommer inte att lämna några fler uppgifter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen