Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 01 november 16:34

01 november 07:24, Detonation, Härryda

Brand i bilar i garage, Norra Stommen, Landvetter Norra.

Polis och ambulans skickas till platsen efter larm om brand i en bil. Enligt uppgift från räddningtsjänst är det tre bilar som brinner inne i ett garage, och det ryker från garaget. Det finns inga uppgifter om att händelsen medfört några personskador.

07.46 Polis biträder räddningstjänst i deras arbete, då mycket folk har samlats platsen.

08.00 Polis spärrar av platsen. Även trafiken kommer att spärras av för infart in på Norra Stomvägen.

08.13 Polis utökar avspärrningen. I samband med branden ska även en hög smäll ha hörts. Polisens bombtekniker är nu beordrade till platsen.

08.25 Det är bilar parkerade utanför garaget som brunnit, inte i själva garaget. Inga personer är evakuerade, men ett fönster till ett radhus i närheten av platsen har lossat.

08.39 En förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse är inledd. Polis arbetar med informationsinsamling på platsen, genom att höra eventuella vittnen samt dörrknackning i området.

08.55 Polisens kriminaltekniker är skickade till platsen, för att genomföra en brottsplatsundersökning när nationella bombskyddet är klara med sitt arbete.

09.55 Det polisiära arbetet pågår fortsatt på platsen, med ett intensivt utredningsarbete där ytterligare resurser tillsätts. Ytterligare polispatruller kommer att arbeta med dörrknackning för att samla in iakttagelser gjorda i området i anslutning till händelsen. Förundersökningen är rubricerad som allmänfarlig ödeläggelse samt försök till mord. Det är kraftig detonation som skett på platsen där bilar var parkerade.

Polis kommer att arbeta trygghetsskapande i området, med hög synlighet.

11.27 Nationella bombskyddets undersökning av brottsplatsen är nu klar. Arbetet pågår nu med kriminalteknisk undersökning på platsen. De polisiära avspärrningarna kvarstår i området, vilket ännu påverkar trafiken på infarten vid Norra Stomvägen. Polis samverkar med bostadsbolaget och kommunen i det trygghetsskapande arbetet för boende i området.

Det finns ingen frihetsberövad eller misstänkt för händelsen.

12.45 Två av bilarna kommer att bärgas, och tas i beslag av polis för teknisk undersökning. Polisens mobila poliskontor med personal kommer att finnas uppställd i anslutning till brottsplatsen fram till klockan 22 i kväll. Den kommer även att finnas på plats under lördagen och söndagen mellan klockan 10-20. Kommunen har sammankallat krisgruppen POSOM i Kulturhuset i Landvetter.

Det finns ingen frihetsberövad eller misstänkt för händelsen

16.30 Den tekniska undersökningen på plats är nu klar och avspärrningarna är hävda. Polisen fortsätter med dörrknackning under kvällen. Ingen gripen.

Eventuella tips och iakttagelser gjorda i området i anslutning till händelsen tas tacksamt emot via Polisens växel 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen