Uppdaterad 01 november 19:05

01 november 10:46, Rån, Huddinge

Enligt initiala uppgifter har ett flertal personer tillgripit varor i ett varuhus i Länna och därefter försökt lämna platsen på olika sätt.

Polisen har inlett ett förundersökning om rån. Ett flertal personer har frihetsberövats.

Uppdatering följer.

Uppdatering klockan 11:30

I nuläget är 7 misstänkta personer frihetsberövade i insatsen. En butiksanställd har fått en skada efter ett slag från en av rånarna. Ambulans är på plats för att omhänderta detta.

Uppdatering klockan 12:10

Ytterligare två misstänkta personer har gripits efter spårning med hund och observationer från poliser i helikopter. Även iakttagelser från vittnen var en bidragande orsak till frihetsberövandet.

En skadad butiksanställd har förts till sjukhus i ambulans.

Uppdatering klockan 13:30

Den yttre insatsen håller på att trappa ned. Det utesluts i nuläget inte att det finns fler misstänkta i detta ärende. Just nu pågår säkring av bevis och spår. Filmer från fasta övervakningskameror som dokumenterat händelsen ska analyseras.Det hålls kompletterande förhör av vittnen m fl. Polisinsatschefen framhåller vikten av att vittnen som ringt och på andra sätt gett sig till känna för polisen har haft en stor betydelse då total nio personer har gripits i insatsen.

Uppdatering klockan 19:00

De nio gripna har under eftermiddagen förhörts och åtta av dem har anhållits av åklagaren. Samtliga är anhållna på sannolika själ, dvs den högre misstankegraden.

Den person som inte anhölls är under femton år och är överlämnad till vårdnadshavare och sociala myndigheter.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen