Uppdaterad 10 november 13:05

10 november 08:04, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 80-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Ingen person har gripits, tio personer har omhändertagits enligt Lob, lagen om omhändertagande av berusade personer.

23.57 Övrigt, Gislaved
Polis larmades till Gislaved där en person utsatts för ett grovt våldsbrott. En målsägande har förts till sjukhus, personen ska vara allvarligt men inte livshotande skadad. Det finns i nuläget ingen frihetsberövad i ärendet. I övrigt har polisen i nuläget inga uppgifter att lämna kring händelsen, på grund av pågående förundersökning.

Uppdatering kl 13.00: En förundersökning om försök till mord har inletts. Under natten och förmiddagen har polisen spärrat av brottsplatsen, som är utomhus i området Trasten i Gislaved, och genomfört en teknisk undersökning. Man har också varit på plats med hundpatruller och knackat dörr i området för att undersöka om det finns eventuella vittnen. Målsäganden vårdas fortsatt på sjukhus för allvarliga men ej livshotande skador. Det finns fortsatt ingen frihetsberövad. Ärendet leds nu av åklagare och eventuella frågor hänvisas därför dit.

02.51 Misshandel, Jönköping
Polis larmades till Råslätt, Jönköping, där en person blivit utsatt för en misshandel. På plats påträffade patrullen både målsäganden och en misstänkt gärningsperson. Den misstänkte var drogpåverkad och togs därför med enligt Lob för tillnyktring, det är en man i 25-årsåldern som i nuläget är misstänkt för misshandel och ringa narkotikabrott eget bruk. Polisen har inga uppgifter om att målsäganden ska vara allvarligt skadad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen