Uppdaterad 11 november 19:36

11 november 11:12, Trafikolycka, Laholm

Lastbil och personbil som kolliderat, E6 Snapparp.

Polis, räddningstjänst och ambulans skickas till platsen, där en lastbil och en personbil kolliderat. Olyckan medför att trafiken stängs av E6, södergående riktning.

11.25 Trafiken leds om södergående riktning vid trafikplats Mellbystrand. Ett körfält är öppet för trafik i norrgående riktning.

11.44 Det är frontalkrock som inträffat i samband med att personbilen med två personer i, som färdats i norrgående riktning, kommer över i motsatt körriktning och kolliderar med lastbilen i södergående riktning. Räddningsarbete pågår på olycksplatsen, och E6 södergående kommer under tiden att vara avstängd för trafik.

13.16 Bärgning sker på olycksplatsen. En tungbärgare kommer att bärga lastbilen, och det finns i nuläget ingen prognos på när vägen beräknas kunna öppnas för trafik.

Föraren av lastbilen är förd med ambulans till sjukhus. Hans skador uppges vara lindriga.

13.27 De inblandade fordonen kommer att tas i beslag för en teknisk undersökning. Polisen har dokumenterat olycksplatsen för kommande trafikutredning.

13.38 Det har varit begränsad framkomlighet i norrgående riktning, men båda körfält är nu åter öppna för trafik.

Kl 14.23 Södergående körfält är fortfarande helt avstängt.  

Gällande de två skadade personerna i personbilen kommer polis inte kunna uttala sig innan de utredningstekniska åtgärderna är avslutade.

Uppdatering kl 18.30: Vi kan nu bekräfta att de två personerna i personbilen är avlidna och närmast anhörig är underrättad. De avlidna var en man och en kvinna i 70-årsåldern.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen