11 november 13:33, Övrigt, Borås

Polisen i Borås söker vittnen till flera händelser som inträffade den 10/11-2019

Den 10/11, ca kl 18.00 så larmades polis till ett bråk vid Östgötagatan på Norrby i Borås. Det ska ha förekommit någon typ av bråk på platsen och ett flertal fordon ska vara kopplade till händelsen.

När polisen anländer finns två fordon kvar på platsen och en personbil ska ha försvunnit från platsen. Fordonen anträffas vid Östgötagatan/Norrby tvärgata. Det finns mycket folk i rörelse på platsen. Polisen får fram uppgifter kring var och möjligen vad som ligger bakom konflikten. Det förekommer även information om att person/personer med kniv som ska ha varit delaktiga i bråket.
Kl 18.10 får polisen via regionledningscentralen information om att två män med skador ska ha inkommit till sjukhuset/AVC i Borås. En av dessa män har troliga knivskador och den andra en skadad underarm samt en huvudskada.

Polisen har ett flertal fordon mm i beslag. Man har även hört ett flertal personer i ärendet.

Polisen har bild av händelseförloppet men behöver ytterligare information som kan styrka händelseförloppet och brottsmisstankarna.
Rubriceringen i den pågående förundersökningen är för närvarade, försök till mord, grov misshandel, grovt olaga hot, försök tillgrepp av fortskaffningsmedel (grovt brott), misshandel och skadegörelse. 

Polisens teori är även att bråket och brotten ingår i en pågående konflikt mellan olika konstellationer från Norrby/Hässleholmen.
Lokalpolisområdet kommer framöver att genomföra trygghetsskapande arbete med hög synlighet och närvaro i de aktuella områdena.

Kontaktperson i Borås/Älvsborg: Kommissarie Anders Cronehag, 010-565 86 53 (fram till kl 16.00)

Om någon har information eller andra uppgifter från den/de aktuella platser som angivits vid ovan datum (både före och efter händelsen). Kontakta polisen på 114 14.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen