12 november 08:39, Stöld, Borlänge

Grov stöld i bostad i Borlänge

Under morgonen har en äldre kvinna som har hemtjänst haft besök av en man som utgav sig för att tillhöra hemtjänsten. Bilden av att detta föreföll seriöst förstärktes av att mannen nämde omständigheter som stämde. Med mannen försvann två plånböcker som senare hittades tomma på kontanter. Tillgrepp för ett relativt stort fyrsiffrigt belopp. 

Mannen beskrives som väldigt lång och mörkklädd, föreföll att inte vara av svenskt ursprung, hade gråa byxor, smal och hade en modern fin täckjacka som var mörkblå till färgen. 

Polisen har spärrat tav platsen och tagit en mängd beslut om olika åtgärder, inte minst av teknisk natur. Polisen hade under gårdagen en händelse som eventuellt har en koppling till brottet och med dessa uppgifter sammantagna medför det att polisen inte kan utesluta att fler kan komma att utsättas för liknande brott den närmaste tiden. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen