Uppdaterad 12 november 21:28

12 november 20:24, Våld/hot mot tjänsteman, Göteborg

Stenkastning mot spårvagn vid Opaltorget, förare skadad.

En spårvagn ska ha blivit utsatt för stenkastning vid hållplats Opaltorget, föraren av vagnen uppges blivit träffad och skadad. Stopp i trafiken för linje  6 och 7. Spårvagnen uppges i övrigt fått kraftiga skador. Oklart skadeläge. 

Polis och ambulans på väg till platsen.

Kl 20.31: Polis på plats. Spårvagnsföraren uppges ha dels blivit slagen i ansiktet och även träffats av en sten över käken. Skadeläget för närvarande okänt. Det innebär att rubriceringen även kommer att omfatta våld mot tjänsteman. Ingen gripen i nuläget.

Polisen kommer att begära fram helikopter till platsen för söka efter gärningsmän/man och få överblick över området. Enligt de uppgifter dom polisen fått fram på plats så har gärningen utförts av en man. Anledningen till agerandet uppges vara att gärningsmannen missat en hållplats. 4-5 fönsterrutor är utslagna/trasiga på vagnen. Totalt uppges ca 10-15 stenar ha kastats mot vagnsetet.

Föraren uppger att rutan till förarhytten krossats och när föraren sedan tar sig ut ur spårvagen så fortsätter gärningsmannen att kasta stenar mot föraren, en av dessa stenar träffar föraren över käken.

Polisen genomför spaning i närområdet men ännu har ingen gripits.   

KL 21.17: Insatsen avbryts. Rubriceringen stannar på grovt våld mot tjänsteman och skadegörelse. Föraren körs till Sahlgrenska sjukhuset för kontroll och dokumentation av skadorna. Föraren körs till sjukhuset med hjälp av kollegor från spårvägen.  

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen