13 november 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

God morgon, dagens presstalesperson heter Ulla Brehm och i kväll arbetar Stefan Gustafsson och Anna Göransson.

23.00 Göteborg, rån
En man i 18-årsåldern blir i ett parkeringsgarage i Landala rånad av ett 10-tal okända personer. Rånarna tar allt utom mannens kalsonger och tillfogar med kniv mannen en skada i örat. Polispatrull kan köra mannen till sjukhus. Spaning i området utan att någon grips. Spår säkras och de personer i området har polis hållt förhör med.  

02.01 Göteborg, försök till rån
En man hotar portiern på ett hotell på Norra Kustbanegatan, mannen har med sig en vinkelslip och en hammare och vill ha pengar. Portiern lyckas larma och polis kan gripa mannen på plats. En del inredning är förstörd men inga personskador finns uppgivna. Mannen som är i 40-årsåldern misstänks för försök till nån, en anmälan skrivs.   

02.19 Tjörn, stöld genom inbrott
En ruta är krossad till en frisersalong i Myggenäs, okänd person har sökt igenom lokalen, i nuläget oklart vad som tillgripits. Polis spanar i området men ingen gärningsman kan gripas, en anmälan skrivs.  

03.11 Göteborg, rån
En man o en kvinna, båda uppges vara narkotikapåverkade, tilltvingar sig genom att visa en kniv hörlurar av en person vid en hållplats Nils Ericsonsgatan. Inga personskador finns uppgivna. Den rånade personen lämnar ett signalement och avslutar därefter telefonsamtalet. Polis spanar i området och de två gärningsmännen kan säkras. Mannen och kvinnan som är i 20-30-årsåldern misstänks även för narkotikabrott eget bruk, båda omhändertas för tillnyktring innan förhör kan hållas. Anmälan skrivs, någon kniv har inte hittats.     

03.41 Borås, narkotikabrott
På Åsvägen stoppar polis en personbil för kontroll. Föraren och passageraren misstänks båda för narkotikabrott och tas med för provtagning, anmälan skrivs.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen