13 november 06:23, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 50-tal ärenden från natten. Ingen har gripits och inga grövre brott har kommit till polisens kännedom, inga inbrott eller ärenden om misshandel. Ett axplock av händelser som sticker ut från mängden:

22.07 Polisen fick larm om en person som hade kastat en sten mot en ruta till en bostad i Hjulsbro, Linköping. Ett vittne hade sett en person springa från platsen. Polisen åkte dit och sökte bland annat med hund, men kunde inte hitta någon misstänkt. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse. Ingen skadades i händelsen.

00.04 En polispatrull stoppade en bilist på Nyköpingsvägen i Åby, Norrköping. Föraren, en man i övre tonåren, blev misstänkt för drograttfylleri och togs med för provtagning.

02.58 Polis larmades till en krog i centrala Linköping. En gäst i ett sällskap om fyra personer hade kastat ett glas mot en fönsterruta, som gick sönder. Polis kom dit. Två personer i sällskapet blev omhändertagna enligt lagen om omhändertagande av berusad, en man och en kvinna, båda i 30-årsåldern. Kvinnan satte sig till kraftigt motvärn och belades med handfängsel. Hon blev också misstänkt för brott mot strålskyddslagen, då polisen hittade en laserpekare på henne vid visitation. Polisen upprättade också en anmälan om skadegörelse, gällande fönsterrutan.

Utöver detta har polisen gjort kontroller och åkt på en mängd larm som inte ledde till brottsmisstankar. Flera ärenden om psykisk ohälsa har också hanterats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen