13 november 06:41, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 35 ärenden från natten. Ingen har gripits och inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. Ett axplock av de ärenden som sticker ut från mängden:

22.12 Vittnen ringde in om att de sett en berusad man sätta sig i en bil och köra iväg. Detta var på Kyrkovägen i Katrineholm. Polis åkte ut och fick tag i föraren på hemadressen, en man i 55-årsåldern. Han blåste positivt och i och med att det fanns vittnen till att han hade kört bil i berusat tillstånd så togs han med för ytterligare provtagning och blev misstänkt för rattfylleri.

22.14 Polis tog emot ett överfallslarm från personal på ett boende i Katrineholm. En av personerna som bor där var aggressiv och utåtagerande. Även väktare tillkallades. Flera ungdomar var aggressiva mot polis och det kastades bland annat sten mot polisen. En pojke blev tillfälligt omhändertagen och belagd med handfängsel. Ärendet slutade med en anmälan om misshandel mellan två av de boende, samt en anmälan om olaga hot riktat mot polis. De inblandade är i 15-årsåldern. Ingen ska ha skadats.

04.06 Polisen fick samtal om att ett par personer hade stulit ratt och gps från en BMW i området Valhalla i Eskilstuna, och att bilägaren hade sprungit efter tjuvarna. De hade sprungit mot Mått Johansson väg och tappades sedan bort. Polisen åkte ut med flera patruller, men lyckades inte hitta någon misstänkt.

Polisen har också hanterat en del viltolyckor, trafikbrott och psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen