13 november 07:16, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:28 Inbrott, Luleå
Polispatrull uppmärksammar ett inbrott i en lägenhet på Östermalm i Luleå. Okänd gärningsperson/gärningspersoner har tagit sig in genom ett fönster. Det är oklart om något är tillgripet. Polisen gör en brottsplatsundersökning och upprättar en anmälan gällande grov stöld genom inbrott.

22:47 Våldsamt motstånd, Piteå
Polis beordras till busstationen i Piteå med anledning av att en väktare hamnat i bråk med en man som ska ha slagit sönder bland annat inredning i vänthallen. Mannen, som är i 40-årsåldern, misstänks ha gjort motstånd mot väktaren i samband med att han skulle envarsgripas. Polispatrullen omhändertar mannen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan upprättas gällande våldsamt motstånd och skadegörelse.

23:01 Trafikbrott, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Östermalm i Luleå. Föraren, en man i 30-årsåldern, saknar behörighet att köra. En anmälan upprättas gällande grov olovlig körning.

 

Övrigt: En viltolycka har inträffat i Pajala kommun under natten. Det finns inga uppgifter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen