Uppdaterad 13 november 12:56

13 november 10:56, Förfalskningsbrott, Örebro

Personal vid en snabbmatsrestaurang vid Eurostop upptäcker en falsk 500-kronorssedel som troligen använts under gårdagen.

Sedan den 1 november har elva brott anmälts i Örebro län, där någon handlat, eller försökt handla med falska 500-kronorssedlar. En av sedlarna har dykt upp i Kumla. Brottet heter olovlig befattning med falska pengar. Upptäcker man att man på något sätt fått en falsk sedel får man inte försöka prångla ut den, då misstänks man för brottet, som i normalfallet kan ge fängelse i högst två år. Är brottet ringa döms till böter eller fängelse i högst sex månader.

I två av fallen har misstänkta personer identifierats, båda män i 20-årsåldern.

På Nationellt Forensiskt centrums, NFC, webbplats finn information om hur du kan undersöka om en sedel är äkta eller ej. Klicka på länken nedan.

Även på Riksbankens webbplats, riksbank.se, finns information om hur äkta sedlar ska se ut.

Uppdatering 12:00. Det har idag upptäckts att en man under gårdagen betalade med falska 500-kronorssedlar vid en pantlånebutik på östra Bangatan i city.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen