13 november 20:46, Trafikolycka, vilt, Västerbottens län

Ett antal viltolyckor har inträffat i länet i afton.

16.08 Dorotea
En buss kolliderade med en älg på riksväg 92 mellan Storberget och Risnäset. Det blev inga personskador. Hur det gick för älgen är ovisst. Eftersöksjägare kallades ut.

15.59 Storuman
En bilist kolliderade med tre renar på E12 vid Västansjö, Tärnaby. Det finns inga uppgifter om personskador. Två av renarna uppges vara skadade och den tredje dog. Berörd sameby kontaktas.

17.18 Dorotea
En renpåkörning inträffade i Laiksjö. Det finns inte några uppgifter om personskador. Renen dog och berörd sameby är kontaktad.

18.03 Skellefteå
En bilist kolliderade med ett rådjur på länsväg 774 i höjd med Svarttjärn. Inga personskador. Djuret dog och eftersöksjägare kallas ut för att ta hand om kadavret.

18.42 Skellefteå
En lastbil kolliderade med ett rådjur på E4 i höjd med Lövsele. Inga personskador. Det är dock ovisst hur det gick för djuret. Eftersöksjägare kallas ut.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen