14 november 18:02, Trafikolycka, vilt, Västerbottens län

Det har inträffat ett antal viltpåkörningar i länet i afton.

16.48 Vilhelmina
En bilist har kolliderat med en ren längs E45 Meselefors. Inga personskador. Djuret dog och berörd sameby kontaktas.

17.05 Storuman
En lastbil har kolliderat med en ren på E12 Västansjö. Inga personskador. Renen sprang från platsen så skadeläget vad gäller den är oklart. Berörd sameby kontaktas.

17.09 Sorsele
En bilist kolliderade med en älg i trakten av Gargbro. Inga personskador. Hur det gick för djuret är oklart då det lämnade platsen. Eftersöksjägare kontaktas.

17.29 Dorotea
En bilist kolliderade med en ren på länsväg 926 i Laiksjö. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för djuret, som sprang från platsen. Berörd sameby kontaktas.

17.36 Skellefteå
En bilist har kolliderat med ett rådjur på länsväg 364, Avaborg. Inga personskador. Det är ovisst hur det gick för djuret, som lämnade platsen.

 

Just nu bör trafikanter som färdas längs E12 mellan Barsele och Hemavan vara extra uppmärksamma så det rör sig mycket älg i området.

Samma sak gäller väg 363 från Holmseleforsen till strax norr om Sorsele. Där finns det mycket vandringsälg.

För länets alla trafikanters kännedom så börjar renarna komma ner till sina vinterbetesområden.

Sänk hastigheten, särskilt vid sträckor där det varnas för vilt, men gärna även i övrigt. Vidga ditt synfält till att spana av vägkanter och intilliggande skogs/ängspartier.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen