Uppdaterad 14 november 21:05

14 november 19:11, Trafikolycka, vilt, Norrbottens län

Ett antal viltolyckor har inträffat i länet i eftermiddag och afton.

15.33 Pajala
En personbil kolliderade med en älg länsväg 840 vid Pempelijärvi. Inga personskador. Älgen skadades vid olyckan och avlivades på platsen. Eftersöksjägare kallas ut för att ta hand om kadavret.

16.35 Boden
En bilist kolliderade med en älg längs väg 97 vid Havsträsk. Inga personskador. Älgen lämnade platsen och det är ovisst om den blev skadad. Eftersöksjägare kontaktades.

16.44 Pajala
En buss kolliderade med en ren på länsväg 394 vid Tärendö. Inga personskador. Djuret dog och berörd sameby kontaktas.

16.48 Jokkmokk
En bilist kolliderade med ett rådjur på Storgatan i Jokkmokk. Inga personskador. Djuret lämnade platsen. Eftersöksjägare är kontaktad.

16.57 Gällivare
En personbil kolliderade med en ren på länsväg 865 vid Vettasjärvi. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för djuret. Berörd sameby kontaktas.

18.06 Gällivare
En lastbil kolliderade med en ren i trakten av Karhakka. Inga personskador. Renen dog och berörd sameby kontaktas.

 

Uppdaterad 20.58
20.14 Piteå
En personbil har kolliderat med en ren längs länsväg 373 i höjd med Högbacken, Långträsk. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för renen. Berörd sameby kontaktas.

20.23 Kiruna
En buss har kolliderat med en ren på E10 i höjd med Abisko. Det finns inga uppgifter om personskador. Renen dog och berörd sameby kontaktas.

20.36 Kiruna
En ren har blivit påkörd på Sofia Lindmarks väg, Svappavaara. Inga personskador. Renen dog och berörd sameby kontaktas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen