Uppdaterad 16 november 11:22

15 november 03:11, Mord/dråp, Malmö

Misstänkt mord i södra Malmö (Hyllie).

Polisen larmades strax efter 21 till Hyllie Vattenparksgata i Malmö med anledning av en livlös kvinna i en bil. Vi kontroll visade det sig att kvinnan var avliden och omständigheterna gjorde att en förundersökning om misstänkt mord inleddes.

Platsen är avspärrad och det pågår fortfarande en brottsplatsundersökning i syfte att utröna vad som hänt samt om någon kan misstänkas för brottet. Denna beräknas hålla på ytterligare några timmar.

Anhöriga till den avlidna är underrättade.

Polisen är angelägna om att få in iakttagelser från allmänheten om saker som avviket från det normala under eftermiddagen och kvällen i trakterna kring Hyllie Vattenparksgata. Har man uppgifter att lämna ringer man 114 14.  

Uppdatering 13:30: En 27-årig man har av åklagare anhållits i sin frånvaro misstänkt för mord av den 24-åriga kvinnan. Mannen är dansk medborgare och en häktningsförhandling planeras hållas under fredagseftermiddagen. Utredningen om det misstänkta mordet fortsätter med bland annat kriminaltekniska undersökningar och flera förhör med personer som kan ha uppgifter att lämna om det inträffade.

Vittnesuppgifter, tips och observationer mottages tacksamt via telefonnummer 114 14 eller via tipsformuläret (se länk). 

Uppdatering 2019-11-15 kl. 22.17: En europeisk arresteringsorder utfärdades tidigare under dagen på den 27-årige man som var anhållen i sin frånvaro, misstänkt för mord. I och med arresteringsordern blev mannen häktad i sin frånvaro.

Mannen har under kvällen gripits av dansk polis efter en biljakt i Danmark och kommer att utelämnas till Sverige. För detaljer om gripandet, hänvisas till dansk polis.

Uppdatering: 2019-11-16 kl 11:15: Den man som greps av dansk polis under gårkvällen misstänkt för mordet den 15 november har under morgonen anträffats avliden i sin cell av dansk polis.

Utredningsarbetet fortsätter som planerat med bland annat teknisk undersökning av den bil kvinnan anträffades i.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen