15 november 05:50, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Här följer ett urval av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och ikväll kommer Stefan Gustafsson.

23.32 Göteborg, rånförsök/grov misshandel
I närheten av Kosmosgatan har en man i 35-årsåldern blivit knivskuren i ena handen vid vad som troligen är ett rånförsök. Två maskerade män ska ha gett sig på honom men inte fått med sig något. Han förs till sjukhus men ska inte ha några livshotande skador. Polisen skriver anmälan om rånförsök alternativt grov misshandel. Ingen gripen.

00.51 Göteborg, skadegörelse
Räddningstjänst och polis larmas till Marconigatan där det är rökfyllt i ett trapphus. Det visar sig att något har exploderat vid porttelefonen och därför kallas nationella bombskyddet till platsen. Bombskyddet hittar rester av en bangers och en anmälan om skadegörelse upprättas. Ingen har behövt evakueras och ingen har blivit skadad.

04.53 Lysekil, misshandel, grov stöld m.m.
På en adress i centrala Lysekil har 2-3 personer brutit sig in i en bostad och misshandlat en man med slag. De har även stulit en väska, pass, mobiltelefon samt nycklar från bostaden. De åker sen iväg i bil. Polis som larmas till platsen stoppar strax därefter en bil i Lysekil med två personer i. Det är en man och en kvinna i 30-årsåldern som båda grips. I bilen hittas bl a gods från stölden i bostaden. Bilen tagen i beslag för en teknisk undersökning. Den misshandlade mannen, som är i 55-årsåldern, var vaken och talbar när han kördes till NÄL för vård. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen