15 november 07:00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits.

01.41 Polisen fick samtal om att någon försökte ta sönder ett fönster till en bostad på Nygatan i Norrköping. Polis åkte till området. En halvtimme senare meddelade en polispatrull att de hade gripit en man i 30-årsåldern, misstänkt för detta. Brottsrubriceringen är skadegörelse. Mannen var för berusad för att kunna förhöras under natten.

03.06 Väktare ringde polisen om misstänkt pågående stöld i ett nybyggt bostadsområde i Mjölby, på Murkelvägen. I övervakningskameror syntes två personer som bar på gods. Polis kom dit, bland annat med hundpatrull. De två personer sprang från platsen, men efter en lång spårning av hundpatrullen kunde en av dem gripas, och dessutom hittade hundpatrullen en tjuvgömma med stöldgods. Detta togs i beslag för analys. Gripandet skedde strax efter 04, det var en man i 35-årsåldern. Det är två helt nybyggda hus som har drabbats av inbrott. Båda spärrades av för teknisk undersökning.  

05.36 Polisen fick samtal om att någon har stulit ratt och navigationssystem från en BMW som stod parkerad utomhus i området Pryssgården i Norrköping. Polisen kommer att åka dit för teknisk undersökning så snart som möjligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen