Uppdaterad 15 november 19:06

15 november 18:47, Bedrägeri, Skåne län

Två personer anhållna för försök till grovt bedrägeri i Trelleborg.

Polisen kunde igår, torsdag, gripa två personer misstänkta för försök till grova bedrägerier i Trelleborg. Händelsen kom till polisens kännedom genom en äldre kvinna som ringde polisen sedan hon blivit misstänksam över ett telefonsamtal som hon fått. När hon kontaktade polisen gav hon så bra information att polisen snabbt kunde agera. Efter en kortare samverkansinsats mellan några polispatruller kunde man lokalisera ett fordon och ingripa. Fordonet, som hade holländska registreringsskyltar hade observerats på flera ställen i Trelleborg under gårdagen.

Två personer greps, en 35-årig man och en 37-årig kvinna. En förundersökning om försök till grovt bedrägeri inleddes och de båda anhölls senare av åklagare.

De två personerna sätts i samband med tre liknande händelser under gårdagen, där polsktalande personer har ringt upp landsmän och försökt förmå dem att lämna ifrån sig kontanter och värdeföremål. Förundersökningen omfattar även ett fullbordat grovt bedrägeri i Lund, där en äldre kvinna förmåtts att lämna ifrån sig gods, samt minst ett försök till grovt bedrägeri.

Polisen i region Syd samt i närliggande regioner har en längre tid haft stora problem med samma tillvägagångssätt. Den pågående förundersökningen i Trelleborg kommer under de närmaste dagarna att koncentreras på de misstänkta grova bedrägerierna i Trelleborg och Lund. Därefter kommer man att samverka inom polisregion Syd och närliggande polisregioner.

Om du har blivit utsatt för liknande brott eller om tips kan lämnas, vänligen kontakta Polisens växel på telefonnummer 114 14.

Frågor i ärendet besvaras av presstalesperson Ewa-Gun Westford på telefonnummer 0705-47 18 57, med start imorgon lördag 2019-11-16.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen