Uppdaterad 15 november 21:10

15 november 19:24, Skadegörelse, Norrköping

Flera bilister utsatta för stenkastning/skadegörelse.

18.46 flera samtal till polisen om att bilister på Söderleden, i höjd med Hageby har blivit utsatta för skadegörelse genom att de har fått stenar kastade på sina bilar under färd. Några bilister uppger att de fått in stenar genom vindrutan.

18.54 polisen är framme på platsen. Flera bilar har skadats allvarligt, ett par har fått in sten genom vindrutan och en person har skadats.

Polisen uppmanar trafikanter som har blivit utsatta att ringa till polisen på 114 14 och göra anmälningar.

19.37 ambulans har varit på platsen och undersökt en person men hen behövde inte ambulanssjukvård.

19.55 polisen har spanat efter gärningspersoner men inte anträffat några misstänkta. Polisen vill gärna ha in tips och iakttagelser från viadukterna över Söderleden från klockan 18--18.45. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

Vid 21-tiden har polisen fått in sju anmälningar om skadegörelse på bilar. Samtliga uppger att de har drabbats av stenkastning på den angivna platsen och skadorna är tre spruckna vindrutor, en sprucken bakruta och tre plåt- lackskador.

Polisen uppmanar fortfarande drabbade bilägare att polisanmäla först och sedan anmäla till sitt försäkringsbolag. 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen