Uppdaterad 16 november 08:39

16 november 08:12, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

07.13 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 75-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, 13 personer har omhändertagits och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

03.48 polisen fick samtal om ett personrån på Repslagaregatan i Linköping. Polisen åkte till platsen och träffade en man i 20-årsåldern som strax innan ska ha blivit utsatt för ett rån. En ska ha angripit den drabbade och tvingat den drabbade att lämna ifrån sig en telefon, bankkort och körkort. Den drabbade blev hotad och även skallad. Polisen har påbörjat en utredning om rån och hållit förhör med den drabbade. Det finns ingen misstänkt.

04.46 SOS-larm till polisen om brand i byggnad på Stortorget i Norrköping. Det visade sig vara en brand i en restaurang. Polisen har påbörjat en utredning om mordbrand med ledning av uppgifter som framkommit. Polisen är angelägen om att få tips och vittnesiakttagelser från Stortorget vid tiden före larmet. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

05.16 polisen fick samtal om att en person hade upptäckt ett bilinbrott i en BMW utomhus på Verkstadsvägen i Motala. Den drabbade bilägaren har fått två rutor krossade och därefter har gärningsmannen monterat bort och stulit ratten.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen