Uppdaterad 16 november 14:06

16 november 08:13, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.44 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 5o-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Två personer har gripits, fem har omhändertagits och två har fått följa med för provtagning och förhör.

01.31 polisen fick samtal om att ett brott skulle ha inträffat på en mindre ort i Jönköpings kommun. Polisen åkte till platsen och träffade på en man som utsatts för grovt våld med någon form av tillhygge i en bostad. Det var en man i 45-årsåldern som fördes till sjukhus med ambulans och hans skador är allvarliga. Polisen har påbörjat en utredning om försök till mord, brottsplatsen har säkrats och spärrats av i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Polisen har hållit förhör och tagit föremål i beslag. En misstänkt man, som inte är identifierad, har gripits som skäligen misstänkt för försök till mord. Den gripna har förts till polisstationen där han kommer att förhöras efter tillnyktring och därefter kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

Uppdatering kl. 11.20: den misstänkte mannen, som ännu inte är identifierad, har nu anhållits av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord alternativt grov misshandel. Häktningsframställan ska vara inlämnad till tingsrätten senast på tisdag den 19 november kl. 12.00

Uppdatering kl. 14.00: skadeläget för den drabbade mannen var allvarligt inledningsvis men nu uppges att det är stabilt.

02.55 larm till polisen om trafikolycka på länsväg 860 mellan Stensjön och Nässjö. Två personer i bilen klarade sig utan personskador efter att de kört in i ett vägräcke som en följd av att de väjt för en älg. Bilen bärgades och det finns ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen