16 november 12:20, Trafikolycka, vilt, Norrbottens län

Under förmiddagen (07-12) har fyra viltolyckor anmälts till polisen.

Vid 08:45-tiden fick polisen samtal från en sameby om en ren som påträffats död på riksväg 99 i höjd med Kardis, Pajala kommun. Olyckan har inte anmälts till polisen.

Kort därefter får polisen samtal från en annan sameby om en renpåkörning på E4 mellan Vuono och Salmis, Haparanda kommun. Olyckan inträffade under fredagen, men inte heller den olyckan har anmälts till polisen.

Vid 10:30-tiden fick polisen samtal om en bilist som krockat med en älg på E10 i höjd med Krokvik, Kiruna kommun. Inga personskador och oklart om djuret skadades, då älgen lämnade platsen. Eftersöksjägare kontaktad.

Strax före 12 fick polisen samtal från en sameby om tre renar som blivit påkörda på E10 i höjd med Lansån, Överkalix kommun. En ren dog i olyckan och de övriga avlivades. Olyckan är inte anmäld till polisen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen