16 november 16:24, Skadegörelse, Södertälje

Polisen fick samtal om att en man bankade på ett parkerat fordon i Ronna.

När polisen kom till platsen var mannen högljudd, utåtagerande och bar på en kniv. När polisen försökte prata med honom blev han hotfull mot dem. Polisens försök att använda OC-spray (pepparspray) för att få kontroll över mannen gav inget resultat.

Mannen gick in i en av fastighetens lägenheter. Polisen hade kontakt med mannen och arbetade på att han skulle förstå att polisen ville honom väl.

Vid 17:30-tiden fick polisen kontroll över mannen. Ambulanspersonalen gav honom inledande vård för de skador han tillfogat sig, han fördes sedan till sjukhus för fortsatt vård. När han har fått vård för de fysiska skadorna kommer han föras till ett sjukhus med ett psykiatrisk inriktning.

Det beslutat har polisen fattat med stöd av lagen om psykiatrisk tvångsvård 47§. Polisens beslut kommer överprövas av läkare på nämnda sjukhus.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen