17 november 07:24, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet, 00-07.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Tre personer har omhändertagits för fylleri och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott, varav en lades in för tillnyktring.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:38 Olovlig körning, Umeå
En patrull försöker stoppa en bilist i höjd med Sandbacka, men bilisten stannar inte. Det blir ett kort förföljande innan bilisten stannar. I bilen färdas två unga män som ännu inte fyllt 18 år och vårdnadshavare kontaktas. Föraren misstänks för olovlig körning, samt vårdslöshet i trafik.

01:10 Rattfylleri, Vilhelmina
Polis beordras till Vilhelmina där en påverkad bilist stoppats av allmänheten. Föraren, en man i 20-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och medtas för provtagning. Han misstänks för grovt rattfylleri.

03:30 Rattfylleri, Umeå
En patrull stoppar ett fordon på Teg. Föraren, en man i 35-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och medtas för provtagning. Mannen misstänks för rattfylleri och läggs in för tillnyktring. Körkortet omhändertas

05:31 Trafikolycka, Umeå
Samtal inkommer från SOS om en singelolycka på E4 söder om Sävar. En bilist har kört in i mitträcket. En anmälan gällande trafikolycka kommer att upprättas och föraren har själv ordnat med bärgare.

En viltolycka har anmälts till polisen under morgonen. Det finns inga uppgifter om att någon person skadats i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen