18 november 06:36, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går kväll.

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 30-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Två personer har gripits, misstänkta för förberedelse till stöld genom inbrott (se händelse nedan).

23.42 Stöld/inbrott, Motala
Polisen fick samtal från en inringare på Bispmotalagatan i centrala Motala. Inringare hade sett två män som gått runt och slitit i dörrar till både bostäder och bilar, samt tittat in genom fönster. När polis kom till platsen fick man träff på de två personerna, som kontrollerades och sedan greps. De är båda män i 45- respektive 55-årsåldern. Förutom vittnesmålet hittade man skador på en dörr samt en del verktyg som låg gömda under en bil i närheten. Männen har under natten anhållits, misstänkta för förberedelse till stöld genom inbrott.

04.37 Vapenbrott, Linköping
I samband med ett fordonsstopp påträffades ammunition till ett skjutvapen i förarens jacka. Föraren, som är en man i 25-årsåldern, saknade dessutom körkort. Nycklarna till fordonet togs omhand, föraren är misstänkt för vapenbrott samt grov olovlig körning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen