18 november 07:51, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Fyra viltolyckor har inträffat under natten. Ingen person ska ha skadats i samband med olyckorna.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:46 Lycksele, Trafikbrott: Polisen stoppar och kontrollerar en personbil. Det visar sig att ägaren saknar körkort och att bilen är avställd och har körförbud. En anmälan gällande grov olovlig körning upprättas.

00:52 Burträsk, Trafikbrott: Polisen stoppar och kontrollerar en personbil. Bilen är falskskyltad med stulna skyltar och föraren saknar körkort. En anmälan gällande grov olovlig körning, varumärkesförfalskning samt stöld upprättas.

03:44 Umeå, Trafikbrott: Polisen försöker stoppa en bil för kontroll. Föraren stannar inte. Efter ett kort efterföljande lämnar mannen bilen och springer från platsen. Polisen kan kort därefter gripa honom i en lägenhet. Då mannen uppvisar tecken på att vara påverkad av narkotika får han följa med för provtagning. Mannen saknar körkort och i bilen anträffas gods som misstänks vara stulet.

Mannen misstänks för att inte ha stannat på polismans tecken, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk samt stöld.

Förhör med mannen kommer att hållas under dagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen