Uppdaterad 19 november 22:37

18 november 13:30, Försvunnen person, Uddevalla

En anmälan inkom 19-11-17 till polisen om en försvunnen person i centrala Uddevalla.

Den försvunna personen är Wilma Andersson 17 år. Arbetet med att hitta Wilma pågår och Polisen behöver hjälp med iakttagelser, eller annan information kring hennes försvinnande. Om du/ni vet någonting som kan vara till hjälp, vänligen ring 114 14. 

2019-11-19:

Kl 10.30:  Ingen ny information i ärendet. Sökandet efter Wilma Andersson fortsätter men polisen har för närvarande ingen ny information att lämnas ut i sökarbetet.

Polisen är fortfarande intresserad av iakttagelser eller annan information kring hennes försvinnande. Ring 114 14.

Kl 11.40: Polisen har tagit beslut om att inleda en sk särskild händelse med anledning av Wilma Anderssons försvinnande. Genom detta beslut kan ytterligare personalförstärkning/resurs kommer att tillföras sökandet. Kommenderingschef är Lars Eckerdal(Polisområdeschef i Fyrbodal). 

För närvarade finns ingen ytterligare information att lämna ut från sökandet.   

Kl 13.15: Polisen har tillsammans med åklagare kommit fram till att det nu finns mycket talar för att Wilma Andersson är/har blivit utsatt för brott. Brottsmisstankar riktas mot en man som är/har varit sambo med Wilma Andersson. Han har gripits av polis och delgivits misstanke om mord. Han har dock inte hörts ingående med anledning av att han har begärt försvarare. Nytt förhör kommer att hållas under eftermiddagen.

15.26 Den gripne mannen är under eftermiddagen anhållen av åklagare som misstänkt för mord.

17.12 Mannen är anhållen skäligen misstänkt för mord. Förhör med honom kommer att hållas under kvällen, eller i morgon. Polisens fokus är att den försvunna flickan. Uppgifter i utredningen gör att sökandet under kvällen bland annat inriktas till trakterna runt Ljungskile. Sökandet genomförs av polis och hundpatruller. Allmänhet som vill hjälpa till i sökandet kan vända sig direkt till frivilligorganisationerna, som har fått sökområden av polisen.

Polisen har fått in en stor mängd tips och upplysningar från allmänheten, men tar tacksamt emot fler iakttagelser eller annan information kring försvinnandet. Den som har upplysningar uppmanas ringa 114 14.

22.33 Den sökinsats som genomförts av polis i Ljungskileområdet kommer nu att avslutas. Den försvunna flickan är inte återfunnen. Sökinsatsen kommer av polis att återupptas på samma område under onsdagsmorgonen, med start vid klockan 08.

Under natten kommer inget sökarbete att genomföras av polisen.

Wilma Andersson är inte återfunnen. Sökandet fortsätter under dagen. Ingen övrig information kan för närvarande lämnas ut från förundersökningen som leds av åklagare.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen