18 november 19:47, Trafikolycka, vilt, Jämtlands län

Ett antal djurpåkörningar har inträffat i länet i eftermiddag och i afton.

15.41 Östersund
Polisen får ett samtal om ett iakttaget skadat rådjur vid Ösk-Vägen, Karlslund. Det är oklart om det har blivit påkört eller om skadan uppstått på annat sätt. En anmälan om smitning upprättas.

16.26 Berg
En lastbil har kolliderat med en ren mellan Rätan och Åsarna. Inga personskador. Det är oklart vilka skador renen drabbades av. Berörd sameby kontaktas.

16.41 Östersund
En personbil har kört på en älg på väg 592 mellan Orrviken och Fanbyn. Ingen person kom till skada. Det är oklart hur det gick för djuret. Eftersöksjägare kontaktas för att se efter.

16.56 Bräcke
En personbil har kolliderat med ett rådjur på E14 mellan Bräcke och Gimån. Inga personskador. Djuret dog och eftersöksjägare kontaktas för att ta hand om det.

17.00 Östersund
En personbil kolliderade med en älg på E45 vid Kläppe. Inga personskador. Älgen skadades och eftersöksjägare kallas ut för att kontrollera djuret.

17.28 Åre
En personbil kolliderade med ett rådjur på länsväg 635 vid Kvitsle. Inga personskador. Det är ovisst hur det gick med djuret som lämnade platsen. Eftersöksjägare kontaktas.

18.26 Östersund
En personbil kolliderade med ett rådjur på Fäboleden, Torvalla. Inga personskador. Djuret sprang från platsen så eftersöksjägare kontaktas för att kontrollera det.

18.38 Härjedalen
En lastbil har kolliderat med en ren på länsväg 504 vid Lillhärdal-Dalarna. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för djuret. Berörd sameby kontaktas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen