18 november 20:48, Trafikolycka, vilt, Västerbottens län

Det har inträffat ett antal djurpåkörningar i länet i afton.

16.12 Lycksele
En lastbil kolliderade med en älgkalv på länsväg 365 i höjd med Vägsele. Inga personskador. Älgkalven dog och eftersöksjägare kontaktas för att ta hand om kadavret.

16.34 Robertsfors
En lastbil har kolliderat med ett rådjur E4 Ånäset. Det blev inte några personskador. Hur det gick för djuret är ovisst då det lämnade platsen. Eftersöksjägare kontaktas för att kontrollera djuret.

18.25 Åsele
En personbil har kolliderat med en ren på riksväg 92 väster om Åsele. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för djuret, som lämnade platsen. Berörd sameby kontaktas.

18.50 Storuman
En lastbil har kolliderat med en älg på E12 vid Ankarsund, Slussfors. Inga personskador. Älgen skadades och eftersöksjägare kontaktas.

19.52 Robertsfors
En personbil kolliderade med ett rådjur på E4 norr om Djäkneboda. Inga personskador. Det är oklart hur det gick för djuret. Eftersöksjägare kontaktas för att kontrollera det.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen