Uppdaterad 19 november 10:09

19 november 07:27, Trafikolycka, Motala

Lastbilar i olycka på riksväg 50.

07.09 Larm om trafikolycka på riksväg 50 i Motala kommun. Två lastbilar ska ha kört ihop i samband med en omkörning.

07.21 Polis på väg. Det ska vara helt stopp i norrgående körfält, begränsad hastighet i södergående. I samband med kollisionen ska en del diesel ha läckt ut och ett vägräcke är skadat. Åtminstone en av de två lastbilarna kommer behöva bärgning. Trafikanter uppmanas att välja annan väg om möjligt.

08.02 Norrgående trafik på riksväg 50 uppmanas att köra av vid Illersjö och ta länsväg 1081 för att komma runt olyckan.

08.19 All norrgående trafik dirigeras nu över från riksväg 50 till riksväg 34 i riktning mot Linköping, från vilken man sedan kan ta sig vidare norrut via länsväg 1089/1097/211. Bärgare är på väg till olycksplatsen från Linköping.

09.30 Trafiken ska nu flyta igen på platsen, men saneringsarbete pågår fortfarande. Föraren av den ena lastbilen är misstänkt för vårdslöshet i trafik, olyckan inträffade när den misstänkte lastbilsföraren påbörjade en omkörning strax innan två filer gick ihop till en - men inte hann köra om i tid. De två lastbilarna kolliderade varav den ena slungades in i mitträcket. Inga personskador, den ena lastbilen kunde efter däckbyte köra från platsen för egen maskin medan den andra hade större skador och fick bärgas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen