19 november 20:30, Trafikolycka, Vingåker

Trafikolycka bil och tåg.

15.45 en äldre kvinna i 80-årsåldern kom in på polisstationen i Katrineholm och bad om hjälp med sin bil. En polispatrull hjälpte kvinnan och därefter kom de överens om att polispatrullen skulle följa efter kvinnan när hon körde hem.

När kvinnan närmade sig en bevakad järnvägsövergång började det blinka rött och bommarna gick ner. Kvinnan stannade inte utan körde förbi första bommen och svängde sedan vänster ut på tågrälsen. Tåget närmade sig och polispatrullen sprang fram och lyckades få ut kvinnan ur bilen innan tåget kom. Tåget hade bromsat ned farten och det blev endast en lättare sammanstötning.

Polisen kallade på ambulans som kom till platsen och förde kvinnan till sjukhus för kontroll, hon hade inga synliga skador.

16.40 polisen begärde trafikstopp hos Trafikverket på grund av olyckan. Bärgare kom till platsen och hämtade kvinnans bil. 16.56 Polisen meddelar Trafikverket att tågstoppet kan hävas. Polisen har hållit förhör med tågföraren.

Trafikolyckan kommer att utredas. Polisen har också anmält händelsen till Arbetsmiljöverket eftersom den har bedömts som ett tillbud som inneburit allvarlig fara för liv och hälsa.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen