Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

02 november 09:15, Sammanfattning kväll och natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet (22-07).

Det har varit en natt med hög arbetsbelastning. Sju personer har omhändertagits för fylleri och tre personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett antal kontroller av personer och fordon, två förare har rapporterats för trafikbrott.

Här följer ett urval av nattens händelser:

20:08 Misshandel Umeå. Två män som bråkar i en bostad på Ersboda. Polis beordras till platsen. Flera personer på plats i bostaden. När patrullen anländer är det lugnt på plats. En man grips misstänkt för misshandel. Han är senare anhållen av jouråklagare misstänkt för misshandel och olaga hot.

22:42 Rattfylleri Skellefteå. Polis stoppar och kontrollerar ett fordon på Kågevägen. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument, han får följa med för provtagning och förhör. Bilnycklarna tas i beslag. Mannen är i nuläget misstänkt för rattfylleri och olovlig körning.

22:55 Våld mot tjänsteman Umeå. Man som varit våldsam mot ordningsvakter på restaurang på Ålidhem. Polis beordras till platsen. Mannen omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. Han är i nuläget misstänkt för våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

23:39 Sedlighetsbrott Lycksele. Man som urinerat offentligt vid ett hotell. Polis utfärdar ordningsbot.

00:30 Misshandel Nordmaling. I samband med bråk i en bostad i Nordmaling ska en man ha blivit misshandlad. Polis har varit på platsen, en anmälan om misshandel kommer att upprättas.

00:49 Brand Lycksele. Ska ha brunnit i ett kök i en bostad utanför Lycksele. Fyra personer på adressen som enligt de initiala uppgifterna ska ha inandats rök. En person medtagen i ambulans. Polis har varit på plats för utredningsåtgärder. En anmälan om brand utan misstanke om brott kommer att upprättas.

00:49 Sedlighetsbrott Umeå. Man som enligt de initiala uppgifterna ska ha tafsat på en kvinna på en restaurang i centrala stan. Polis beordras till platsen. Mannen omhändertagen med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. Han är i nuläget misstänkt för sexuellt ofredande.

00:53 Misshandel Umeå. Man på väg hem som blivit misshandlad på Berghem. Polis beordras till platsen. En blodig man påträffas . Mannen nekar till vård och han vill inte medverka i polisens utredningsarbete. En anmälan om misshandel med okänd gärningsman kommer att upprättas.

01:10 Misshandel Skellefteå. Bråk i bostad i Skellefteå. Två män och en kvinna i en lägenhet där det blivit bråk. Polis har varit på plats och hållit förhör. En anmälan om misshandel och olaga hot kommer att upprättas.

01:21 Misshandel Umeå. Bråk i en buss på Vasaplan. En man som ska ha misshandlat en annan man. Polis har varit på platsen för initiala utredningsåtgärder. Den misstänkte mannen avvisas från platsen med stöd av Polislagen.

01:31 Misshandel Umeå. Bråk utanför en restaurang på Ålidhem. Polis beordras till platsen. Ska enligt initiala uppgifter vara en kvinna som blivit misshandlad. En anmälan om misshandel kommer att upprättas.

01:33 Skadegörelse Storuman. Bråk i en bostad i Storuman. Polis beordras till platsen. Det hela slutar med en anmälan om skadegörelse.

02:05 Stöld Umeå. Man som ska ha tagit en telefon av en kvinna inne på en restaurang. En ordningsvakt lyckas få fatt i mannen och polis kontaktas. Patrullen har varit på platsen. En anmälan om stöld kommer att upprättas.

03:56 Misshandel Skellefteå. Man som ska ha misshandlat annan man med ett tillhygge i ett samhälle utanför Skellefteå. Den misshandlade mannen är omhändertagen av ambulanspersonal och förd till sjukhus. Den misstänkte mannen grips senare under natten i sin bostad. Han är i nuläget misstänkt för misshandel och olaga hot. Efter förhör kommer åklagare att ta ställning till ifall mannen ska anhållas eller släppas fri.

04:40 Trafikolycka Nordmaling. Singelolycka vid E4 söder om Nordmaling. Ska inte vara några personskador. Föraren har lämnat olycksplatsen. Polis beordrade till platsen. Bilen har bärgats från platsen. Polis påträffar en man som misstänks vara förare av fordonet. Han är i nuläget misstänkt för rattfylleri och smitning från trafikolycka.

05:14 Knivlagen Umeå. Yxbeväpnad man i ett trapphus på Ålidhem. Mannen ska inte ha hotat någon med yxan. Polis beordras till platsen. Mannen påträffas. Han tas med med stöd av Polislagen och överlämnas till sjukvården. En anmälan om brott mot knivlagen kommer att upprättas.

En viltolycka har anmälts till polisen under natten. Ingen person skadades i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen