Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 02 november 19:06

02 november 10:04, Polisinsats/kommendering, Norrköping

Polisinsats med anledning av IFK Norrköping-Djurgården.

Polisen hade förstärkt bemanning under fredagskvällen med anledning av lördagens fotbollsmatch mellan IFK Norrköping och Djurgården. Kvällen var förhållandevis lugn för polisens del.

Dagens match startar 13.00. Alla som ska gå på matchen uppmanas att komma i god tid. Arenan förväntas bli fullsatt och visitationen kommer att ta tid.

Mer information inför matchen finns i länken nedan.

UPPDATERING 13.15: Matchen är igång. Ordningsläget har varit relativt bra fram tills cirka 12.30, då det uppstod ordningsstörningar vid entréerna till arenan. En person omhändertogs av polis. 

UPPDATERING 17.10: Polisen har tillsammans med arrangörens ordningsvakter tidvis arbetat hårt för att hålla ett acceptabelt ordningsläge på arenan under, och framför allt efter, matchen.

En polis och en ordningsvakt, samt ytterligare ett par personer från publiken, skadades lindrigt i samband med olika händelser efter matchen.

Vid ordningsstörningar på Kungsgatan strax efter matchen beslutade polisen att omhänderta 29 personer enligt Polislagens 13§, för störande av allmän ordning. De fördes till arresten för att låsas in i maximalt sex timmar.

Kommenderingen i siffor:

- 29 omhändertagna enligt PL13§

- 1 avvisad enligt PL13§

- 2 avlägsnade enligt PL13§

- 4 omhändertagna enligt lagen om omhändertagande av berusad (LOB)

Det har förekommit flera fall av olagligt användande av pyroteknik som kommer att anmälas enligt brott mot ordningslagen.

UPPDATERING 19.00: Polisinsatsen har avslutats. Inga ytterligare större ordningsstörningar finns att rapportera, men ytterligare två personer har avvisats, ytterligare en person har avlägsnats, och ytterligare en person har omhändertagits enligt LOB.

Polisens presstjänst har avslutat arbetet för dagen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen