20 november 10:15, Trafikolycka, vilt, Norrbottens län

Under morgonen (07-09) har tre viltolyckor anmälts till polisen.

Vid 07-tiden kolliderade en bilist med en älg i Svappavaara. Inga personskador, men älgen dog i olyckan. Eftersöksjägare kontaktad för att ta hand om älgen.

En halvtimme senare inkom samtal från en lastbilsförare som kolliderat med en ren på E45 i Svappavaara. Föraren uppgav att han skadats och att renen dog i samband med olyckan. Samebyn kontaktad.

Strax efter 08 fick polisen samtal från en bilist som krockat med en ren i höjd med Raitajärvi. Inga personskador, men renen dog i olyckan. Samebyn kontaktad.

Så minimerar du risken för viltolyckor

Anpassa hastigheten
Din hastighet är direkt avgörande för hur allvarligt det behöver bli när ett djur kliver upp på vägen. Har du anpassat din hastighet till underlag och din sikt?

Anpassa avståndet
Ligger du för nära fordonet framför minskar ditt vidvinkelseende och får svårare att se rörelser i skogsbrynet.

Lär dig om djurens beteende
Finns det mer olycksdrabbade sträckor där du ska åka? Har du extra koll i gryning och skymning? Läs på om tips via viltolycka.se.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen