21 november 07:17, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.05 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, fyra har omhändertagis på grund av berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt påverkan.

00.33 en ordningsvakt ringde från Nyköpings lasarett och begärde hjälp med att avvisa en person, som var obehörig att vistas på platsen. Den obehörige hade spottat ordningsvakten i ansiktet. Polisen åkte till platsen och avlägsnade en man i 60-årsåldern från lasarettsområpdet. En utredning om förgripelse mot tjänsteman, där 60-åringen är misstänkt, är påbörjad.

03.00 polisen kallades till en bostad i stadsdelen Viptorp i Eskilstuna med anledning av misstänkt misshandel. I bostaden träffade polispatrullen på ett par i 35-årsåldern och de bråkade med varandra. Polisen påbörjade två utredningar om misshandel och en om olaga hot. Ingen av dem ville medverka till att händelsen skulle utredas av polisen.

03.33 SOS-larm om brand i byggnad på Rosenhällsgatan i Eskilstuna. Det visade sig att någon ställt ut aska/kolrester i en plastpåse på ett trädäck vilken kan ha lett till att det börjhade brinna i en ytterdörr. Polisen har påbörjat en utredning om allmänfarlig vårdslöshet.

03.38 polisen kallades till en bostad i Vingåker med anledning av misstänkt misshandel. På platsen träffade polispatrullen en kvinna som hade blivit misshandlad av en man hon har/haft en relation med. Polisen påbörjade en utredning om misshandel i relation och skadegörelse. Den drabbade är en kvinna i 25-årsåldern och hon hade ytliga sårskador men behövde inte ambulanssjukvård. Den som misstänks för brotten är en man i 35-årsåldern och han hade lämnat platsen när polisen kom och han anträffades inte.

03.58 SOS-larm till polisen om brand i byggnad på Svedjevägen i Strängnäs. Det visade sig vara ett soprum som brann. Det bedömdes i nte föreligga någon spridningsrisk varför brottsrubriceringen blev skadegörelse genom brand.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen