Uppdaterad 22 november 09:37

22 november 07:57, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

20.00 Kalix
Det larmades om oroligheter på ett boende i Kalix. Polis beordrades dit. Efter att ha pratat med flera inblandade har anmälningar upprättats. Det handlar om brott mot personalen och skadegörelse.

22.57 Kiruna
Samtal inkommer om en trafikolycka på E10 vid Mertainen. Patrull beordras dit och misstanke uppstår om att föraren, en man i 45-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning och förhör. Patrullen upprättar därefter en anmälan om misstänkt rattfylleri. Det finns inga uppgifter om personskador.

02.09 Älvsbyn
Polis stoppar och kontrollerar ett fordon i centrala Älvsbyn. Föraren, en man i 30-årsåldern, saknar giltigt körkort så en anmälan om grov olovlig körning upprättas.

04.47 Stöld/Inbrott, Kalix
Samtal inkommer till polisen om ett misstänkt inbrott på en arbetsplats i Töre. En patrull åker dit, men det går inte att avgöra om något är borta. En anmälan om stöld/inbrott upprättas.

06.18 Trafikolycka, Luleå
Det larmas om en trafikolycka i Notviken. Patrull åker till platsen och där visar det sig att föraren inte behöver åka med ambulans. Det finns dock inte några uppgifter om skador. En bärgare beställs.

Sex viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckorna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen