Uppdaterad 22 november 17:26

22 november 09:46, Försvunnen person, Mörbylånga

Uppdatering försvunnen pojke

Polisen i region syd jobbar intensivt med ärendet där en 6-årig pojke anmälts försvunnen från Färjestaden på Öland, Kalmar län.

Polisen har under arbetet med försvinnandet också inlett en förundersökning med brottsrubricering egenmäktighet med barn. I denna utredning har en kvinna hämtats till förhör och anhållits under natten. Kvinnan är skäligen misstänkt för egenmäktighet med barn. Kvinnan har relation till den försvunna pojken.

Polisen jobbar också vidare med aktiva eftersökningar efter pojken runt Färjestaden med oförminskad omfattning. Polisen har i efterforskningarna biträde av Försvarsmakten och frivilligorganisationer.

Frågor från media gällande förundersökningen egenmäktighet med barn besvaras av polisens presstalesman Robert Loeffel, 010-56 22144.

Uppdatering kl:14.40

Pojken som varit anmäld försvunnen från Färjestaden, Öland är anträffad välbehållen.

Under fredagseftermiddagen anträffades den försvunne 6-årige pojken på ett tåg på väg söderut som kontrollerades av polisen i Osby, Skåne län. Polisen hade via uppmärksam allmänhet fått upplysningar om att pojken kunde finnas på tåget tillsammans med en vuxen man.

Vid kontroll av det aktuella tåget stämde uppgifterna. Mannen som var tillsammans med pojken har hämtats till förhör misstänkt för egenmäktighet med barn. Pojken kommer överlämnas till sociala myndigheter och han är välbehållen.

Kvinnan som sitter anhållen i samma utredning är fortsatt anhållen.

Polisen vill skicka ett stort tack till alla som hjälpt till i sökande efter den 6-årige pojken och polisen är mycket imponerade över det engagemang och biträde som lämnats till polisen i efterforskningarna efter pojken. Polisen vill också speciellt tacka allmänheten som meddelat olika tips om den försvunne pojken.

Uppdatering kl. 17.20: Den man som anträffades tillsammans med pojken på tåget anhölls klockan 16.30 av åklagare misstänkt för egenmäktighet med barn.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen