Uppdaterad 24 november 05:39

23 november 22:44, Sammanfattning kväll och natt, Jämtlands län

Ett urval av kvällens och nattens händelser.

19:34 Narkotikabrott Busstorget Östersund

En man i 40 års åldern är misstänkt för narkotikabrott eget bruk efter att patrull konfronterat mannen på Busstoget i Östersund. Mannen fördes till polisstationen för provtagning och förhör. Efter detta frigavs mannen.

19:41 Olovlig körning, Hoting

En man i 35 års åldern är misstänkt för olovlig körning efter ett trafikstopp. mannen kunde inte uppvisa giltigt körkort och patrullen har skrivit anmälan och hållit förhör.

19:58 Drograttfylleri, Odenslund Östersund

Efter ett trafikstopp misstänks en man i 20 års åldern för drograttfylleri, mannen fördes till polisstationen för provtagning samt förhör. Mannens körkort omhändertogs och han misstänks även för narkotikabrott eget bruk.. Efter provtagning frigavs mannen.

20:33 Stöld, Narkotikabrott, LOB mm, Högfjällshotellet Vemdalsskalet

Ordningsvakter ringde till polisen gällande att de omhändertagit tre personer för stöld och ordningsstörning på Högfjällshotellet i Vemdalsskalet. Då patrullen kom på plats avlägsnades en person till sina kompisar, en person avlägsnades till sin stuga och en person omhändertogs enligt LOB. Den omhändertagna personen är misstänkt för stöld, försök till stöld och narkotikabrott eget bruk. Mannen fördes till polisstationen i Sveg för tillnyktring och vidare utredningsarbete fortgår under morgonen då mannen nyktrat till. Den avvisade mannen som fördes till sin stuga är även han misstänkt för stöld och försök till stöld. Patrullen var noga med att alla de inblandade kom till värme då de bar på kilt utan underkläder, männen är mellan åldrarna 30 till 35 år. De två männen är misstänkta för att de hade tagit sprit från hotellet, samt T-shirtar, kepsar och cd-skivor från dansbandet Black Jack som spelar på hotellet under helgen.

20:45 Bråk och narkotikabrott, Frösön Östersund

Patruller skickades till ett lägenhetsbråk på Frösön, då patrullen kom till platsen omhändertogs en man i 35 års åldern för narkotikabrott eget bruk. Mannen fördes till polisstationen för provtagning. Mannen var så pass påverkad att han lades in för tillnyktring.

23:05 Vapenlagen, Odensala Östersund

Polisen fick in samtal om flertalet ungdomar utanför Ica Odenhallen i Östersund, där en skulle ha ett pistolliknande föremål på sig. Flera patruller skickades till platsen, och när de kom till platsen kontrollerades personer som befann sig på platsen. Inget pistolliknande föremål hittades vid platsen och inget brott har kunnat styrkas.

01:14 Brand i byggnad, Glen i Bergs kommun

Patrull är beordrade till en brand i byggnad i Glen, de initiala uppgifterna är att det brinner i taket på ett fritidshus,  personerna i huset skall ha tagit sig ut ur huset. Anmälan utan misstanke om brott. Skorstensbrand är den troliga orsaken.

 

 01:29 Bråk, Åre

Polisen kontaktas angående att flertalet personer slåss med varanda i Åre. En man kastade även sten mot andra personer. En entrevärd övermannar mannen ifråga och patrullen avlägsnade mannen från platsen. Ingen person på plats ville medverka till anmälan.

 

02:58 Rattfylleri, Hoverberg

Polisen kontaktades angående en person som framförde sin bil påverkad av alkohol. Föraren, man i 30-års åldern, medtogs för kroppsbesiktning och hans körkortet omhändertogs. Efter husrannsakan i bilen förverkades den alkohol som anträffades i bilen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen