Uppdaterad 25 november 07:35

24 november 00:39, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser.

21:35 Trafikolycka/misshandel centrala Sundsvall
Flera samtal inkom till polisen gällande två bilar som körde som galningar inne i central Sundsvall, efter en kort stund framkom det att de två bilarna hade kolliderat med varandra. Patrullerna kunde efter initiala utredningsåtgärder på plats konstatera att bilarna har jagat varandra för att sedan kollidera. 
4-5 personer har efter kollisionen setts hoppat ut ur den ena bilen med tillhyggen och börjat slå på den andra bilen. En person påträffades skadad i en av bilarna, det är dock oklart om mannen är skadad av själva kollisionen eller av misshandel. Personerna med tillhyggen har setts springa från platsen och hundpatrull tillkallades för eftersökning av personerna. Både i syfte att få tag på eventuella gärningsmän och även för att säkerställa att ingen person är allvarligt skadad.
Hundpatrullen har gjort vissa fynd under söket som kan härröra till händelsen. 
Den påträffat skadade personen är förd med ambulans till sjukhuset i Sundsvall.
Bilarna är bärgade från platsen och är tagna i beslag. Ärendet är i en intensiv utredningsfas och ny information lämnas tidigast under dagen måndag.

22:31 Försök till stöld, Stena Recycling Sundsvall
Polisen fick in samtal om att tre personer försökte göra inbrott på Stena Recycling i Sundsvall. Anmälaren hade försökt få tag på gärningsmännen som sprang från platsen när anmälaren och patrullen kom till platsen. Patrullen kunde konstatera att det fanns hål i ett staket.
Patrullen letade efter gärningsmännen i närområdet utan att träffa på dem. Patrullen har gjort fynd på platsen i form av brottsverktyg som kan härröra till händelsen, detta har tagit i beslag. Patrullen skrev anmälan försök till inbrott, då det kunde konstateras att inget var stulet.

Uppdatering 07:27
Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.
En viltolycka har anmälts till polisen under natten och morgonen. Ingen person skadades i samband med olyckan.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen