24 november 08:21, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Sex personer har omhändertagits för fylleri (läs mer angående två av dessa nedan). Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:58 Drograttfylleri, Gällivare
Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika, han medtas för provtagning. En anmälan gällande drograttfylleri upprättas och den minderåriga föraren överlämnas till vårdnadshavare.

23:38 Knivlagen, Piteå
Väktare på en restaurang i Piteå envarsgriper en man som misstänks för brott mot knivlagen. Polisen åker till platsen och omhändertar mannen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan om brott mot knivlagen upprättas. Den misstänkte är i 30-årsåldern.

00:01 Våldsamt motstånd, Luleå
Polisen beordras till en restaurang i Luleå där en berusad man befinner sig. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks också för våldsamt motstånd, en anmälan upprättas.

00:10 Alkohollagen, Piteå
Polisen kontrollerar en ungdomsfest strax utanför Piteå. Alla på festen är minderåriga och det dricks alkohol på platsen. Polisen stänger ner festen och kontaktas vårdnadshavare. En person skjutsas också hem till vårdnadshavare.

02:48 Drograttfylleri, Kiruna
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Kiruna. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika, han tas med för provtagning. En anmälan upprättas.

03:05 Drograttfylleri, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Hertsölandet. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika, han tas med för provtagning. En anmälan upprättas och mannen får sitt körkort omhändertaget.

03:24 Misshandel, Luleå
Polispatrull uppmärksammar ett bråk i centrala Luleå. En man i 20-årsåldern misstänks ha slagit en några år äldre man. Polisen tar upp en anmälan gällande misshandel. Det misstänkte omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

03:25 Olovlig körning, Kalix
Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor som går för fort. Den minderåriga föraren misstänks därmed för olovlig körning då han inte har behörighet att köra.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen