27 november 09:21, Uppdatering, Linköping

Uppdatering om tisdagens polisinsats i Skäggetorp.

Den insats som polisen genomförde i Skäggetorp, Linköping, under tisdagseftermiddagen, med anledning av uppgifter om att en person hade setts med ett vapenliknande föremål, ledde under kvällen och natten till fler åtgärder från polisens sida.

I samband med polisinsatsen anträffades en man där polisen genomförde en inre utlänningskontroll för att utreda om han hade rätt att vistas i landet eller ej. Dessutom omhändertogs en annan man för berusning.

Polisen fortsatte under eftermiddagen och kvällen med informationsinhämtning i ärendet. Då framkom uppgifter som gjorde att polisen ändrade omhändertagandet för berusning till ett formellt gripande. Under kvällen fattade åklagare beslut om att anhålla mannen, skäligen misstänkt för grovt vapenbrott. Han är i 25-årsåldern.

Under kvällen och natten fortsatte polisen att arbeta i ärendet. Ärendet leds nu av åklagare vid Åklagarkammaren i Linköping. Frågor om ärendet hänvisas dit.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen