27 november 21:05, Trafikolycka, vilt, Västerbottens län

Under kvällen har fyra viltolyckor anmälts till polisen.

19:44 Umeå kommun
Bilist som krockat med ett rådjur på E12 mellan Backen och Kåddis. Inga personskador och oklart om rådjuret skadades. Eftersöksjägare kontaktad för att söka efter rådjuret.

19:58 Lycksele kommun
Bilist som krockat med en ren på länsväg 363 utanför Vormsele. Inga personskador och oklart om renen skadades. Samebyn kontaktad.

20:51 Lycksele kommun
Bilist som krockat med ett rådjur i höjd med Falkträsk. Inga personskador och oklart om rådjuret skadades. Eftersöksjägare kontaktad för att söka efter rådjuret.

20:55 Norsjö kommun
Bilist som krockat med rådjur i Arnberg. Inga personskador och oklart om rådjuret skadades. Eftersöksjägare kontaktad för att söka efter rådjuret.


Så minimerar du risken för viltolyckor


Anpassa hastigheten
Din hastighet är direkt avgörande för hur allvarligt det behöver bli när ett djur kliver upp på vägen. Har du anpassat din hastighet till underlag och din sikt?

Anpassa avståndet
Ligger du för nära fordonet framför minskar ditt vidvinkelseende och får svårare att se rörelser i skogsbrynet.

Lär dig om djurens beteende
Finns det mer olycksdrabbade sträckor där du ska åka? Har du extra koll i gryning och skymning? Läs på om tips via viltolycka.se.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen