28 november 07:01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.26 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en person har fått följa med för provtagning och förhör på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.27 vid en rutinkontroll av en bilist på Nygårdsinfarten i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri. Det var en man i 25-årsåldern som fick följa med för provtagning på grund av misstanke om drograttfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

02.32 polisen fick uppgifter om att en man slog en kvinna på Södra Promenaden, vid stadsbiblioteket i Norrköping. Polisen åkte till platsen och träffade på en kvinna i 25-årsåldern som misstänks ha blivit utsatt för misshandel. Polisen påbörjade en utredning om misshandel och en misstänkt person, man i 40-årsåldern anträffades och han omhändertogs för berusning. När mannen nyktrat till kommer han att förhöras som misstänkt för misshandel. Kvinnan ska ha utsatts för slag och sparkar, men inte behövt ambulans.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen