Uppdaterad 28 november 20:04

28 november 16:18, Stöld/inbrott, Norrköping

Inbrott i villa, en person greps med hjälp av UAS (drönare) i skogen.

11:54 Polisen larmades till Skärkind med anledning av ett inbrott i en villa. Boenden ska ha kommit hem varpå gärningspersonerna sprang från platsen och ut i skogen. Flera patruller, däribland hundförare med hundar och UAS (drönare) skickades till platsen för att söka efter gärningspersoner.  

12:28 Med hjälp av polisens UAS lokaliserades en man i 20-årsåldern i skogen. Han greps misstänkt för stöld genom inbrott. Identiteten har ännu inte kunnat styrkas.

Sökandet efter fler gärningspersoner fortsatte under eftermiddagen men kl 16:15 har ingen mer hittats.

Det är ännu inte känt vad som har stulits från huset. Ingen person har kommit tillskada i samband med händelsen.

Uppdatering klockan 20.00:
En andra misstänkt gärningsperson har gripits i samma område. Detta efter tips från en inringare som var ute och gick och hittade en man liggandes i ett dike i närheten av området där polisen tidigare var och sökte. Mannen ska sedan ha hoppat upp från diket och gett sig av till fots. Polis kallades åter till platsen och fick träff på mannen, som greps misstänkt för stöld genom inbrott. Den gripne är en man i 25-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen